Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Zítřejší test dá poslední tečku za sezónou 2015

Zítřejší test dá poslední tečku za sezónou 2015

Pro Pirelli budou testovat Vettel, Ricciardo i Vandoorne.

Zítra proběhne v Abú Zabí 12 hodinový test prototypů pneumatik Pirelli připravovaných pro příští sezónu. Zároveň půjde o neoficiální rozloučení s letošními vozy, které pak budou odeslány zpět do evropských základen jednotlivých týmů a už se pravděpodobně nikdy nepotkají na jedné trati.

Pronájem okruhu platí Pirelli, které původně trvalo na tom, aby se testu zúčastnili pouze závdní nebo alespoň zkušení testovací jezdci. Když ale byli Sauber, Force India a Manor připraveni účast odmítnout z důvodu nákladů spojených s dalšími dvěma dny v Abú Zabí, výrobce pneumatik ustoupil, aby jim umožnil přijmout nabídky od jezdců se štědrými sponzory.

Ve voze Manoru se tak budou moci svézt Rio Haryanto a Jordan King, do vozu Sauberu se kromě Marcuse Ericssona posadí i Adderly Fong a za Force India bude kromě Nica Hülkenberga testovat i Alfonso Cellis.

Ferrari, Red Bull a Toro Rosso vypustí na trať oba své závodní jezdce a ve voze Williamsu bude celý den jezdit Valtteri Bottas. Lotus vyhradil celý den svému novému závodnímu jezdci, Jolyonu Palmerovi, který tak dostane více prostoru, než měl v pátečních trénincích.

McLaren do vozu posadí svého nového třetího jezdce Stoffela Vandoornea a nejrychlejší vůz letošní sezony bude pilotovat Pascal Wehrlein, který již letos vícekrát testoval jak ve voze Mercedesu, tak ve voze Force Indie a nyní se uchází o jednu ze závodních sedaček Manoru.

Mercedes Pascal Wehrlein
Ferrari

Sebastian Vettel

Kimi Raikkonen

Red Bull

Daniel Ricciardo

Daniil Kvyat

McLaren Stoffel Vandoorne
Williams Valtteri Bottas
Force India

Nico Hulkenberg

Alfonso Celis

Toro Rosso

Carlos Sainz 

Max Verstappen

Lotus Jolyon Palmer
Sauber

Adderly Fong

Marcus Ericsson

Manor

Rio Haryanto

Jordan King