Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mark Smith se vrací do Jordanu

Mark Smith se vrací do Jordanu

V roli technického ředitele.

Mark Smith se včera vrátil do Jordanu, kde by měl zastávat pozici technického ředitele. Smith se vrací k týmu, se kterým strávil deset let.
 
Mark pracoval pro Jordan od roku 1991, kdy stáj vstoupila do kolotoče formule 1, v roli šéfkonstruktéra. V roce 2001 odešel Mark k Benettonu.
 
Posledním Jordanem, který nesl Smithův podpis, byl model EJ11. Tento monopost zajistil Jordanu konečné páté místo v Mistrovství světa konstruktérů 2001. Návrat Smithe znamená pro Jordan výraznou posilu.
 
Eddie Jordan uvedl: "Jsem velmi rád, že je Mark zpátky v Jordanu. Jeho práce měla výrazný podíl na úspěších našich nejlepších vozů. Myslím si, že stál i za nedávným zlepšením u teď již předchozího zaměstnavatele. Jeho návrat v roli technického ředitele v kombinaci s nedávnou dohodou zajišťující Jordanu pro příští rok motory Toyota nám dává optimistické vyhlídky. Příští rok bychom měli být konkurenceschopní.
 
Mark Smith dodal: “Návrat do Jordan pro mne má dva rozměry. Motivační faktor spočívá v možnosti posunout tým směrem dopředu. Nebude to ani jednoduché a nepůjde to hned, ale představuje to výzvu. Tento tým pro mne znamená něco zvláštního, neboť jsem měl tu příležitost být jedním ze tří konstruktérů prvního vozu Jordan 191. Těším se na to, že budu hrát roli v něčem, co nazývám pro Jordan novou generací.