Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari přišlo s vlastním návrhem omezení testů

Ferrari přišlo s vlastním návrhem omezení testů

Ostatní týmy ovšem návrh nepřijaly.

Ferrari dnes zveřejnilo svá opatření na snížení nákladů ve formuli 1. Ferrari jako jediný tým nebyl účasten diskuzím nad návrhem opatření jak snížit náklady ve formuli 1 s tím, že jsou neefektivní a že potřebují hlubší analýzu. Mezi opatřeními bylo omezení testů v sezóně na 24 dny či počet dodavatelů pneumatik na jednoho.

Ferrari proto začalo pracovat na svém vlastním návrhu.

"Začněme třeba s limitem 24 dní na testy. Po dvou autech na den to znamená 400 km v průměru, celkem 19 600 km. A my nabízíme limit 15 000 km na tým na vývoj vozu s tím, že by se mohlo testovat jen na jednom okruhu. Co se termínů týče, panovala by absolutní svoboda," řekl Jean Todt, šéf Ferrari.

Ten by pak dal jak značce Bridgestone tak Michelin po 15 000 km na testy pneumatik. Dnešní situace, kdy Michelin podporuje sedm týmů, favorizuje právě francouzskou značku.

"Jak si to jednotliví dodavatelé rozdělí podle týmů je na nich," řekl Todt. "S tou podmínkou, že daný tým by mohl testovat na vybrané trati."

Pochopitelně, pokud ostatní týmy na návrh Ferrari nepřistoupí, nepřijdou v platnost opatření žádná a tudíž by se testovalo jako letos.

Ferrari by také nepodporovalo myšlenku třetích vozů, které slabší týmy nasazují v pátečních testech.

Aktualizováno:
Týmy návrh Ferrari nepřijaly a drží se svého návrhu.