Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Reakce na angažmá Romana Kresty

Reakce na angažmá Romana Kresty

Kresta, Tománek, Charouz, Hasik, Buzková, Ječmínek.

Jak jsme již uvedli v článku minulý týden Roman Kresta získal pro příští sezonu světového šampionátu v rallye místo v továrním týmu Ford, na místo navigátora usedne Jan Tománek. Zároveň došlo ke změnám v jezdcově managementu, novým manažerem se stal Antonín Charouz.

Dnes přinášíme reakce zainteresovaných či významných osobností:

 
Roman Kresta: "Hodně bych chtěl poděkovat všem, kteří mě v mé kariéře podporovali, v prvé řadě rodině, partnerům, autoklubu a panu Charouzovi, bez kterých bych se nedostal tam, kde nyní jsem. A velký dík patří také fanouškům. Pochopitelně jsem vděčný Fordu, že mi poskytnul takovouto šanci. Příští rok budu mít naprosto špičkový vůz a mým hlavním cílem je získávat takové výsledky, které pomohu týmu k dobrému umístění."
 
Jan Tománek, navigátor: "Těžko se popisují pocity, na jedné straně je to nádherné, ale současně je to zavazující. Dostali jsme se do elitní společnosti a bude na nás, abychom potvrdili naše kvality. Stejně jako Roman bych chtěl i já moc poděkovat těm, kdo nám pomáhali a drželi palce."
 
Antonín Charouz, jezdcův manažer: "Naše agentura BPA sport marketing byla oslovena držitelem práv Romana Kresty nabídkou na spolupráci. Byla to zajímavá výzva a rádi jsme se do tohoto projektu zapojili. Společnými silami se nám podařilo získat pro Romana místo v továrním týmu mistrovství světa, což je historický okamžik pro český motorismus. Jednání byla složitá a měli jsme i trochu štěstí, že nám vyšlo načasování. Osobně si toho cením více, než když jsem dostal Tomáše Engeho do F1, protože v továrních týmech rallye je jen 12 míst. Věřím, že prokáže své kvality a bude dělat radost všem příznivcům, kterých má opravdu hodně."
 
Jiří Hasik, majitel práv jezdce: "Po tříleté složité práci se nám podařilo dostat Romana na vrchol automobilového sportu, z čehož mám obrovskou radost. Kvůli tomu jsme spojili síly s panem Charouzem a agenturou BPA sport marketing a.s., kteří mají obrovské zkušenosti s motoristickým sportem na vrcholné mezinárodní úrovni. Poděkování patří nejen všem partnerům, ale také fanouškům a příznivcům Romana Kresty, kteří projevili neobyčejné nadšení."
 
Petra Buzková, ministryně mládeže školství a tělovýchovy: "Angažování Romana Kresty do továrního týmu mistrovství světa v rallye mě potěšilo, protože to je důkaz, že i z tak malé země se lze dostat mezi nejlepší na světě. To je určitě motivace i pro ostatní. Panu Krestovi budu držet palce, aby dobře reprezentoval."
 
Roman Ječmínek, prezident Autoklubu České republiky: "Velmi mě těší, že se další český jezdec dostal až do nejvyšších sfér automobilového sportu. Pro nás to je potvrzení, že naše šampionáty jsou kvalitní a dokáží vychovat jezdce až na samotný vrchol, jako se povedlo s Tomášem Engem, Jarkem Janišem na okruzích a nyní s Romanem Krestou v rallye. Český šampionát rallye je asi nejkvalitnějším v Evropě a mě jen mrzí, že podle rozhodnutí FIA v něm budou muset skončit speciály WRC. Díky tomu se naši mladí jezdci mohli seznámit se špičkovou technikou WRC a vedle Romana vyrostly i další naděje - například Václav Pech mladší a Jan Kopecký. Romanovi přeji vše nejlepší a doufám, že se mu bude dařit."