Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Kresta poprvé testoval Ford Focus RS WRC

Kresta poprvé testoval Ford Focus RS WRC

Kresta: "Hlavním cílem testu bylo seznámit se s vozem a týmem."

Roman Kresta a Toni Gardemeister o uplynulém víkendu vyrazili do zasněženého Švědska, kde poprvé usedli za volant jejich nového vozu Ford Focus RS WRC.

Týmoví kolegové odjeli na sněhem pokrytých cestách poblíž Kallu za čtyři dny skoro 1000 km. Tým byl společně se společností Michelin spokojen s dosaženými výsledky, kterých se dosáhlo při teplotách mezi -17 °C až 3 °C. Obě posádky také měly možnost testovat za tmy a vyzkoušet si tak pravděpodobné podmínky, se kterými se potkají při únorové švédské rallye.
 
Roman Kresta: "Hlavním cílem testu bylo seznámit se s vozem a týmem. Profesionalita týmu na mě udělala velmi dobrý dojem a snadno jsem se do něj začlenil. Vůz byl skvěle připraven, při jeho nastavení jsme vycházeli z předchozích zkušeností týmu ze Švédska a nemuseli jsme ho nijak zásadně měnit. Počasí ukázalo dvě tváře a kvůli tomu to bylo obtížné. V sobotu bylo pod nulou a na cestě byl krásně ujetý sníh s ledem a auto na něm hezky drželo. V neděli se však oteplilo a navíc pršelo, na cestě tak byla břečka, takže to bylo těžší. Ale jsem rád, že jsem si mohl vyzkoušet i tyto podmínky. S Tonim velmi dobře spolupracujeme, známe se už dlouho a je to hodně pohodový kluk. Věřím, že spolu vytvoříme dobrý tým."
 
Malcolm Wilson, technický ředitel: "Bohužel jsem se nemohl testu osobně zúčastnit, ale to, co mi řekli Chris Gray (týmový inženýr) a oba jezdci, bylo extrémně povzbuzující. Toni odjel přes 600 km a Roman 350 km, oba si první den zvykali na vůz, poté se věnovali testům pneumatik Michelin. Testovali jsme na stejné trati jako loni a Toni jezdil srovnatelné časy s Markko Märtinem. Také Roman po třech jízdách držel tempo. Poprvé jsme jeli s našim motorem a jeho výkon a spolehlivost mě povzbudila. Celkově vzato to byly čtyři pozitivní dny."
 
Další testy jsou naplánovány na víkend před rallye Monte Carlo v lednu 2005. Přesný datum bude oznámen později.