Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Verstapen: "Nechci dopadnout jako v roce 2004"

Verstapen: "Nechci dopadnout jako v roce 2004"

Jos se snaží získat jedno z posledních volných míst.

O tom, co bude v roce 2005 dělat Jos Verstapen, má holandský jezdec poměrně jasno: "V každém případě chci závodit, je mi jedno kde. Pro závodění na špičkové úrovni je pořád ještě hodně možností. Musíte ale zapadnout do týmu, sladit se s vozem a v neposlední řadě se také vypořádat s aspektem financí. Pracujeme na všech těchto aspektech. Stále jsme pozitivně naladění a takoví i zůstaneme."

Ve formuli 1 zůstává neobsazených ještě několik závodních sedaček. Jos nepřestává věřit, že se mu za pomoci jeho sponzora, společnosti Trust, podaří jedno z volných míst získat. Pokud by nevyšlo angažmá v královně motoristického sportu, zamířil by Holanďan pravděpodobně do americké série ChampCar.

"Zatím nemám úplně přesnou představu o sezóně 2005, neznamená to ale, že si nevěřím - právě naopak, nechci dopadnout jako v roce 2004," řekl Verstapen. "Naším hlavním cílem je formule 1, pokud by to nevyšlo, tak musíme rozšířit naše obzory a začneme se orientovat i na ChampCar."

"V ChampCar je vklad jezdce při vývoji menší než v F1, podílíte se jen na vývoji aerodynamiky a nastavení vozu. Pokud to porovnáte s formulí 1, tak je zde velkou výhodou to, že jednotlivé vozy si jsou více podobné a i pokud jezdíte ve slabším týmu, neztrácíte na nejlepší tolik co v F1. To znamená, že i se slabým vozem můžete bojovat o nejvyšší příčky," dodal Verstapen.