Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Tisková konference k San José Grand Prix

Tisková konference k San José Grand Prix

Oficiálně byla zveřejněna definitivní mapa trati

Na tiskové konferenci, která se konala včera v severokalifornském městě San José, byla oficiálně zveřejněna definitivní mapa městského okruhu pro závod série Champ Cars, který se zde pojede jako osmý závod letošního šampionátu.
 
Tiskové konference se zúčastnil mimo jiné vice-prezident a generální manažer San Jose Grand Prix Bob Singleton (po dlouhou dobu manažer velmi úspěšných kanadských závodů série CART), jezdci Champ Cars Jimmy Vasser a Rodolfo Lavin a v neposlední řadě též zakladatel společnosti The Canary Fund, Don Listwin. Canary Fund je společností podporující výzkum metod pro včasnou detekci rakoviny, která spolupracuje s nejvýznačnějšími vědeckými pracovišti ve Spojených Státech, například se Stanfordovou univerzitou v nedalekém Palo Alto. Právě tato společnost by měla obdržet část zisku ze závodu v San José.
 
Okruh vedoucí ulicemi San José bude měřit 1.4 míle, bude mít deset zatáček a měl by obsahovat jak velmi rychlé úseky, tak technické pasáže. Mapku okruhu si je možné zatím prohlédnout na adrese: