Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Montoya bude rád, když bude stejně rychlý jako Räikkönen

Montoya bude rád, když bude stejně rychlý jako Räikkönen

Budou spolu bojovat jako každý jiný.

Juan Pablo Montoya při setkání novinářů během akce společnosti Tag Heuer, bývalého oficiálního časoměřiče F1, po boku Umy Thurman a Brada Pitta, řekl, že jeho závodění s novým týmovým kolegou Kimim Räikkönenem bude stejně tak náročné jako mezi každým jiným.

Juan Pablo Montoya odešel z Williamsu a u McLarenu vystřídal Davida Coultharda. Ve spojení s temperamentní Kolumbijcovou povahou získala dvojice přezdívku Oheň a Led.

"Když jsem měl náročné bitvy s Kimim, zatímco já byl ve Williamsu a on v McLarenu, uvidíte to samé, i když v McLarenu budeme oba," řekl Montoya. "Budu se jej nažit porazit stejně tak jako on mě.

Současně budeme spolupracovat na tom, abychom porazili všechny ostatní."

Montoya očekává, že Kimi bude v prvních závodech rychlejší než on sám.

"Nečekám, že bych první rok šel a řekl, že budu rychlejší než Kimi," pokračoval dále Montoya. "Je to velmi obtížné. Mám nové inženýry, nové mechaniky, nové auto a vůbec všechno. Pokud se v prvních závodech dostanu na jeho rychlost, budu šťastný.

Když jsem přišel do Williamsu, všichni očekávali, že budu  hned rychlý jako Ralf. A když jsem nebyl, Frank si hned myslel, že on je ten pravý. A tak šel a podepsal smlouvu na nepěkné peníze a pak jsem jej porazil."

Ralf Schumacher se letos přemístil do Toyoty, kde bere ještě větší peníze. Řekl, že u Toyoty má větší šanci uspět, zatímco Montoya byl k Williamsu schovívavější.

"To se nedá říci, je to náročný bussines, tím spíš s novými pravidly. Nelze říci, že utíkám z potápějící se lodi. Ta potápějící se loď vyhrála poslední závod."

Montoya po Coulthardovi sdědil trenéra a současně prozradil, že jej v McLarenu lépe motivují k hubnutí.

"Je to srandovní, protože když jsem přišel do formule 1, Frank se na mě podíval a řekl: Jejda, Ty jsi tlustý, budeš mít přesváhu. Měl jsem nějakých 75 kg i s přilbou. Dnes všichni říkají, že vypadám lépe a fit a přitom mám nějakých 75 kg bez přilby," řekl Montoya.