Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

C24 je zcela novým vozem

C24 je zcela novým vozem

Sauber představí monopost pro letošní sezónu v pátek.

Sauber představí v pátek ve Valencii nový monopost C24. Podle Felipeho Massy bude vůz pro rok 2005 v porovnání se svým předchůdcem jiný.
 
Švýcarský tým byl v průběhu loňské sezóny několikrát obviněn, že C23 vzniklo okopírováním jednoho úspěšného monopostu ze sezóny 2002. Letos bychom podle všeho podobné komentáře slyšet nemuseli.
 
Massa usedne do kokpitu nového vozu v pátek a v sobotu, aby předal v neděli štafetu Jacquesovi Villeneuvovi. Příští týden se tým přesune do Barcelony, kde bude pokračovat v dalším testování.
 
Massa o novém monopostu řekl: “Auto je v porovnání s tím loňským poněkud odlišné. Mohli jsme jednoduše vyjít z C23, ale nakonec jsme se rozhodli pro zcela nový projekt. Nový vůz dokážeme lépe vyvážit, myslím rozložení váhy a tuhost šasi.
 
Zkontrolujeme všechny systémy a ujistíme se, že fungují správně. V tuto chvíli není absolutní rychlost důležitá. Bude-li auto v pořádku, odjedeme s ním kolik jen bude možné. Spolehlivost je samozřejmě velmi důležitá. Tento týden se budou jezdci i tým s novým vozem seznamovat.
 
Pokud půjde vše dobře, začneme příští týden v Barceloně pracovat na nastavení.
 
Sauber může mít nakročeno k jedné ze svých lepších sezón. Hodně by mu k tomu mohl pomoci přechod pod křídla Michelinu.