Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas a Mercedes jednají o nové smlouvě

Bottas a Mercedes jednají o nové smlouvě

Fin ani nemá plán B.

Toto Wolff prozradil, že s první polovinou sezony v podání Valtteriho Bottase byl natolik spokojený, že s ním už mluví o novém kontraktu. Pokud se nic nezmění, mohl by ho mít Bottas v kapse dříve, než sedne na letadlo do Singapuru.

"Teď je vhodný čas na rozhovory a přemýšlení nad mnohými věcmi," řekl šéf týmu Mercedes. "S Valtterim jsme si dobře popovídali ještě před Maďarskem a byl bych rád, kdybychom se definitivně rozhodli dříve, než kvůli posledním závodům sezony odletíme do Asie."

Mercedes je opět v boji o titul i Pohár konstruktérů. Důležitá strategická rozhodnutí a sérii setkání s jezdci je proto nejlepší vklínit mezi první polovinu léta nabitou závody s minimem volných víkendů a konec evropské části sezony, po níž všichni členové týmů F1 stráví spoustu času cestováním mezi asijskými a americkými zeměmi.

"Očekávám, že v tom postoupíme tento měsíc, protože ten minulý byl příliš hektický," řekl finský jezdec. "Těžko vtěsnat klidné setkání a rozhovory mezi tolik závodů. Jistě, nějaký čas by se našel, ale není kam pospíchat, i kdybychom před Spa nestihli vůbec nic. Cítím, že jsem do týmu zapadl a dostávám pouze pozitivní zpětnou vazbu, takže nemám obavy. Upřímně, ani nemám náhradní řešení. Chci, aby toto byl začátek dlouhého vztahu s Mercedesem."

Hlavně v italských a německých médiích se hovoří o tom, že Sebastian Vettel a Ferrari se již potřebují dohodnout pouze na délce kontraktu, protože čtyřnásobný šampion chce závazek pouze na jeden rok. Díky tomu by si možná příští rok mohl vybírat mezi Ferrari a Mercedesem, kde skončí smlouva jeho rivala Lewise Hamiltona, ale je dost dobře možné, že je to jenom fáma.