Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Haas neztrácí optimismus, jen rychlost

Haas neztrácí optimismus, jen rychlost

Pekelně dobré kolo Grosjeana?

Jezdci amerického týmu Haas budou podruhé za sebou na startovním roštu chybět v první desítce. S odřenýma ušima se dostali alespoň do druhé části kvalifikace, ale ta už byla nad jejich síly. Výsledek odpovídá výkonům v trénincích, takže se ani nedá hovořit o zklamání.

Včera jsme vyzkoušeli pár hodnot přítlačné síly a nepochybně jsme zvolili takovou, která byla až moc lehká, a tím pádem se auto chovalo záludně a těžko se ovládalo,“ hledal vysvětlení Romain Grosjean. „Dnes jsem se sebou a týmem velmi spokojený. V kvalifikaci se mi povedlo pekelně dobré kolo. Mohlo to být ještě lepší, kdybych se dokázal přitáhnout, jenomže jsem nebyl dost blízko auta před sebou, abych mohl na rovince získat výhodu. Zbytek kola byl naprosto úžasný. Abych byl upřímný, víc jsme z toho vyždímat nemohli. Pokud jde o nastavení, auto se chovalo bezvadně. Šlapal jsem na to, co to šlo, ale na okruhu s nízkým aerodynamickým odporem se trochu trápíme. Zítra to bude dlouhý závod a může se toho přihodit hodně.

Kevin Magnussen jeho slova jen potvrdil: „Kvalifikace proběhla v pořádku. V poslední jízdě jsem nedal dohromady kolo, a to je trochu škoda. Stejně si myslím, že by to na postavení na startu moc nezměnilo, ale i tak nikdy není dobré, když se vám nepodaří zajet měřené kolo podle představ. Nakonec si myslím, že byla ztráta tak velká, že se nedalo nic dělat. Vlastně jenom Romain byl na dosah. Výchozí pozice do zítřejšího závodu není špatná, můžeme bojovat o body.“