Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussen chce odčinit jezdeckou chybu po restartu

Magnussen chce odčinit jezdeckou chybu po restartu

Grosjeanův druhý nejlepší výsledek sezony.

Romain Grosjean měl pravdu, když po nepříliš vydařené kvalifikaci předvídal, že cítí velkou šanci na bodový zisk. Nakonec z toho bylo výborné 7. místo a druhý největší bodový příděl v sezoně. Znovu se nevyvaroval ostrých soubojů, ale tentokrát je zvládl bez úhony.

Byl to bezvadný závod. Momentálně jsem hrozně unavený,“ přiznal Romain Grosjean krátce po závodě. „Věděli jsme, že máme na to, abychom se pohybovali někde blízko horní desítky. Po pár kolech jsem měl z auta dobrý pocit. Sice jsem neměl nejlepší start, ale tlačil jsem na pilu fest. Stupeň opotřebovávání ultraměkkých pneumatik pro nás vypadal dobře. Plánovali jsme jednu zastávku. Sledoval jsem, jak Force India směřuje k druhé zastávce, a říkal si, že kdyby si nevytvořilo příliš velký náskok, mělo by to pro nás být dobré. Po fázi za zpomalovacím vozem jsem se moc snažil dohonit renault před sebou, jenomže byl na nás až moc rychlý. Mám za náš tým velikánskou radost a jsem na něj velmi hrdý.

Kevin Magnussen se ve 33. kole pokusil zaútočit na jednoho ze soupeřů, ale v zatáčce byl příliš široký, vyjel mimo trať a klesl z 9. až na 17. pozici. „Při restartu po žluté fázi se mi se studenými brzdami a na studených gumách v nájezdu do poslední zatáčky zablokovala obě kola. Byla to moje chyba a mrzí mě to kvůli týmu,“ vysvětlil kritický moment Kevin Magnussen. „Tenhle víkend jsme mohli bodovat oba. Příští týden budu muset makat ještě víc, abych to odčinil. Myslím, že jsem určitě mohl svést dobrý souboj s Massou. Ve fázi, než nasadili zpomalovací vůz, jsem byl rychlejší než on. Podle mě jsem se s ním mohl poprat o umístění, ale nedošlo k tomu, což mě fakt deptá. Auto celý víkend fungovalo dost slušně. Francorchamps je vysokorychlostní trať a ta příští jakbysmet. Snad tam budeme zase silní. Když se závod nepovede, je to ubíjející pocit – a mně se to dnes přihodilo.