Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Grosjean nemohl stačit jezdcům Force Indie

Grosjean nemohl stačit jezdcům Force Indie

Haas: Znovu dvojité body

Podruhé za sebou a letos potřetí bodovala týmu Haas obě auta. Získaných 10 bodů je cenných v souboji o čtvrté místo v Poháru konstruktérů. Magnussen si upevnil pěkné osmé místo mezi jezdci. Oba jezdci měli štěstí, že projeli první zatáčkou bez úhony.

Díky tomu se mohli soustředit na maximální zisk během poklidného závodu. Nakonec se radovali z dobrého konce solidního víkendu. „Předvedli jsme přesně to, co jsme od závodu očekávali,“ hodnotil závod Romain Grosjean (7. místo). „Věděli jsme, že vozy týmu Force India mají stejné tempo, ne-li o něco rychlejší, takže bylo obtížné zůstat s nimi v kontaktu. Na rovinkách byly velmi rychlé. Jsem docela spokojen s tím, jak se závod vyvíjel, a jsem šťastný, že je v desítce také Kevin. Udělali jsme to nejlepší, co jsme mohli. Dvě auta na bodech - sedmé a osmé - to je opravdu dobré pro mistrovství konstruktérů. Spousta bodů pro nás a nula pro některé další, takže je to z tohoto pohledu pozitivní.

Létajícím vozům a troskám v první zatáčce oba naštěstí unikli 

Kevin Magnussen (8. místo) jeho názor podpořil: „Udělali jsme všechno, co jsme mohli. V závodě jsem ztratil spoustu času kolem zastávek, což bylo nešťastné, ale i tak si nemyslím, že bych mohl bojovat s Force Indií. Pravděpodobně by to byla jen výměna mezi mnou a Romainem. Pronásledujeme Renault, a ten je naším cílem. S výsledkem dnes můžeme být spokojeni.