Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean byl nadšený z výkonu na mokré trati

Grosjean byl nadšený z výkonu na mokré trati

Haas: Závodní tempo je dobré!

Americký tým během tréninků ani nenakoukl do první desítky. Jeho maximem byla dvanáctá příčka. Neměl nad čím jásat. A potom v kvalifikaci zapršelo a všechno bylo jako mávnutím kouzelného proutku úplně jinak.

Vlastně to není tak úplně pravda. Kvalifikace začínala na suchu a od prvních kol patřily haasy k těm nejrychlejším ze zbytku světa. V první části (6. Grosjean, 9. Magnussen) i ve druhé (7. Grosjean, 10. Magnussen) tým dokázal, že jeho možnosti jsou někde jinde, než naznačkovaly tréninky. Oba jezdci se pošesté za sebou probojovali do finálové desítky. A nakonec z toho je skvělá třetí řada na startu! Grosjean tím vyrovnal nejlepší letošní výsledek z VC Německa.

Nebylo to snadné, ale je skvělé mít takový výsledek v kvalifikaci,“ radoval se Romain Grosjean (5. místo). „Porazili jsme některé jezdce ze špičkových týmů a skončili jsme těsně za vozy Force India, které byly v mokrých podmínkách velmi silné. Ale my jsme rychlí i na suchu, což je pro závod dobré. Dokázali jsme porazit i oba jezdce z Red Bullu – to je docela zajímavé. Byl jsem připraven dát vše do třetí části kvalifikace. A pak přišel déšť a o zábavu bylo postaráno. Na začátku jsme uvažovali o hladkých pneumatikách. Byl jsem v pokušení jít do nich, ale myslím, že trať byla příliš mokrá, takže všichni nakonec zvolili pneumatiky do přechodných podmínek. Jsem spokojený s naším výkonem, zvláště s vědomím, že v poslední mokré kvalifikaci jsme nebyli tak dobří.“ 

Výborně si vedl také týmový kolega Kevin Magnussen (9. místo). Spravil si chuť po páteční zprávě o prohraném soudu a všechno si vynahradil výkonem na trati. Průběh komentoval slovy: „Byla to hezká kvalifikace. Měl jsem velký potenciál být dobrý, a v takových podmínkách můžete udělat velký skok. Trať byla v posledním kole suchá. Vyjeli jsme na přechodných gumách a byla to správná volba. Nevypadalo to, že asfalt oschne. Ve druhém kole již byly pneumatiky pryč. Ve třetím byla trať tak suchá, že zase zrychlujete, ale dnes jsem zmeškal tu pravou chvíli, zatímco kluci z Force India dostali velkou šanci. Bylo to vzrušující. Myslím, že závodní tempo je dobré, takže zítra by mělo být pro nás zajímavé. "