Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hamilton do čela průběžného pořadí mistrovství světa

Hamilton do čela průběžného pořadí mistrovství světa

Mercedes získal další dvojité vítězství.

Mercedes si připsal už 72. vítězství, z toho 39. dvojité. Obsadil první dvě příčky stupně vítězů v „chrámu rychlosti“, který je domácím hřištěm největšího soupeře. Byl to tvrdý knock out, kterým Hamilton sesadil Vettela z průběžného vedení v šampionátu.

Lewis Hamilton opustil vedoucí pozici jen na dvě kola kvůli zastávce na výměnu pneumatik. Na tu dobu ho vystřídal týmový kolega Valtteri Bottas, který splnil povinnost a už ve 4. kole se probil za záda suverénního Hamiltona. „V posledních dvou závodech jsme se ukázali jako opravdu silný tým. Dnes na mě auto dělalo fantastický dojem, obzvlášť v první fázi. Díky tomu, že jsme měli jakýs takýs odstup, usnadnilo nám to prodloužit výdrž pneumatik. Je úžasné, že se nám podařilo po dlouhé době zvítězit dvakrát po sobě a ujmout se vedení v mistrovství,“ radoval se spokojený Lewis Hamilton.

A týmový kolega Valtteri Bottas k tomu dodal: „Na startu čtvrtý, v cíli druhý – z toho mám velikánskou radost. Z mého hlediska to byl dobrý závod, i když jsem se na začátku o jednu pozici propadl. Naštěstí jsem se docela rychle vrátil na čtvrté místo a potom dokázal předjet williams a force indii. Potom bylo tempo výborné a moc jsem si to užíval. Dneska bylo auto hodně silné. Stupně vítězů jsou v Monze jedny z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší ve formuli 1. Je tady úžasná atmosféra, obrovský hluk, moře lidí. Každému bych přál, aby to zažil.