Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Naháčův běh se přesouvá ze Silverstone do Melbourne

Naháčův běh se přesouvá ze Silverstone do Melbourne

McLaren se za své jediné vítězství dočká odměny.

Někteří zapomněli, ale fanoušci McLarenu ne, tím spíš šéf týmu Ron Dennis. Právě McLaren loni zažil nejhorší sezónu za celou dobu, co mu Dennis šéfuje, první polovina byla díky katastrofální nespolehlivosti popíjením onoho pověstného kalichu hořkosti.

Situace se jevila tak, že na konkurenceschopné auto může McLaren pomyslet nejdříve následující rok, a tak se jevilo relativně bezpečné pronést takovou hlášku jako:

"Vyhraje-li Mclaren letos alespoň jeden závod, proběhnu se nahý po Silverstone."

Tak to přesně řekl redaktor deníku Daily Express Bob McKenzie.

McLaren se nenechal dvakrát pobízet, postavil nové šasi MP4-19B a Kimi Räikkönen s ním v Belgii vyhrál. Bylo to jediné vítězství McLarenu v loňském roce.

Zatímco Räikkönen stříkal kolem sebe vítězným šampaňským, Ron Dennis již mířil do tiskového střediska zamluvit si termín.

Ten by měl být ještě před začátkem sezóny, to je ale na Silverstone pořádná zima, a tak se Bob s Ronem dohodli, že celou akci přesunou do Melbourne, kde se jede první letošní závod.

V sobotu večer před závodem absolvuje Bob svůj běh, který by měl vynést určitou sumu peněz pro charitativní účely - BAR již přislíbil přispět.

Ron Dennis je gentleman a povolil Bobu McKenziemu tři ponožky. Ta třetí může být eventuelně použita k tomu účelu, aby se celá akce dala beztrestně přenášet televizí do domácností miliónů natěšených diváků. Aby se na zbytek dalo koukat, začal Bob intenzívně trénovat.