Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamiltonovi největší soupeři se odstřelili navzájem!

Hamiltonovi největší soupeři se odstřelili navzájem!

Mercedes předvedl dokonalý závod

Lewis Hamilton dosáhl 60. vítězství ve F1 a nasadil k trháku za čtvrtým titulem mistra světa. Náskok zvýšil na 28 bodů a trumfy má ve svých rukou. Vzhledem k průběhu víkendu a hlavně kvalifikace to byl jistě triumf z říše snů.

Však se také Lewis Hamilton v cíli pořádně radoval: „To byl panečku den! Nemůžu tomu uvěřit. Jsem moc šťastný. Když jsem dnes uviděl, že prší, věděl jsem, že déšť všechno vyváží. Závodění v dešti miluju. Hned v úvodu se děly převratné věci. Měl jsem za to, že startovat na přechodných pneumatikách povede k tomu, že se rychleji dostanu do závodního tempa. Takovéhle podmínky vám dávají možnost vyzrát na soupeře jízdním stylem. Všichni jsme tady závodili za deště poprvé, takže to pro nás byla obrovská zkouška. Ale já to mám rád, když se musím vyšponovat a vyrovnat s náročnými podmínkami. To je na mně to nejzajímavější. Pak už záleželo jenom na tom, abych udržel koncentraci a nedělal chyby. Přijeli jsme na okruh, který je teoreticky možná náš nejslabší, a odvážíme si takové parádní vítězství a k němu spoustu bodů – to byl pro nás šťastný scénář.

Valtteri Bottas objektivně přiznal, že za normálních okolností by se dostávali na stupně vítězů horko těžko. „Jenomže dnes nám všechno hrálo do not a měli jsme velké štěstí,“ hodnotil závod Fin. „Na suchu se auto chovalo lépe, než jsem čekal, a Lewis i já jsme byli dost rychlí; v mokru jsem se prosazoval trochu hůř než on. Po tak ošidném víkendu vézt domů trofej je bezva. Ale když se to vezme kolem a kolem, jako tým jsme předvedli téměř dokonalý závod.