Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Massa: Výkon nic moc, ale bod je lepší než nula

Massa: Výkon nic moc, ale bod je lepší než nula

Strolla vyřídily dva defekty

Williams si ze Suzuky odváží jediný bodík, který Felipe Massa s vynaložením všech sil uhájil před dotírajícím Fernandem Alonsem. Naděje Lanceho Strolla na slušný výsledek žila jen krátce.

Lance výborně odstartoval a předjel čtyři soupeře,“ složil mu poklonu technický ředitel Paddy Lowe. „Bohužel velice brzy měl defekt a musel zajet do boxů. To nás donutilo přejít na dvouzastávkovou strategii. I nadále měl dobrou rychlost, pak mu ale v esíčku bouchla pravá přední guma a on vyletěl ven. Příčiny tohoto selhání teď zkoumáme.“ „V úvodním kole jsem měl v zatáčce číslo jedenáct incident s Magnussenem. Po něm jsem nabyl dojmu, že v autě něco prasklo nebo že mám pryč gumu, takže jsem zamířil do pitlane. Druhý defekt přišel bez varování, naprosto mě zaskočil a nedokázal jsem zareagovat,“ doplnil jeho vyjádření samotný pilot.

Massa si stěžoval na příliš záhy odcházející pneumatiky: „Soupeři byli navíc rychlejší. Ke konci jsem už nedokázal udržet za sebou haas, i když jsem se ho pokoušel přechytračit. Z dnešního výkonu nejsem dvakrát nadšený, ale dopadli jsme lépe než Renault a Toro Rosso a bod je určitě lepší než nic.