Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez: Kvůli Oconovi jsem si zničil gumy

Pérez: Kvůli Oconovi jsem si zničil gumy

Další konflikt mezi piloty Force India

Nebýt jistého Carlose Sainze, byla by nálada u stáje Force India po VC USA stoprocentní. Dotyčný si však vyšlápl na Sergia Péreze a vklínil se do bloku růžových vozů na šestém a sedmém místě.

Nemohl jsem ho udržet za sebou, protože měl čerstvější pneumatiky,“ posteskl si Mexičan. „Pro závod jsme zvolili agresivní strategii a uskutečnili časný pitstop, abych se dostal před Massu a Sainze. To se povedlo a na trati jsem předjel Alonsa. Pověsil jsem se za Estebana, přičemž jsem byl zjevně rychlejší. Bohužel jsem nemohl před něj a v provozu jsem si poničil gumy. Myslím si, že kdyby mě pustili, nestalo by se mně to. Takhle to měl Carlos hodně usnadněné. V závěru jsem měl plné ruce práce s Massou, protože moje pneumatiky byly na limitu.

Esteban Ocon se hodnocení další kontroverze s týmovým kolegou vyhnul a omezil se na obecnější konstatování: „Šesté místo je pěkné. A také perně vybojované, protože Sainzův tlak byl ve finiši drtivý. Naštěstí jsem mohl většinu závodu jet svým tempem a pošetřit pneumatiky. Strategie s jednou zastávkou v boxech nám tak vyšla.“