Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen: Proč zase jenom já?

Verstappen: Proč zase jenom já?

Ricciardo má strach z penalizace

Když v posledním kole Max Verstappen předjel Kimiho Räikkönena a dostal se tím na třetí místo, v garáži Red Bullu vypuklo nadšení. Bohužel po chvíli byl penalizován pěti sekundami, protože podle stewardů jeho předjížděcí manévr nebyl v souladu s pravidly. Ve výsledkové listině tedy figuruje na čtvrtém místě. Přesto je nepochybně spokojenější než Daniel Ricciardo, který kvůli poruše musel svůj vůz odstavit přímo na trati.

I přes penalizaci odjel Max skvělý závod. Kvůli výměně motoru startoval až ze šestnáctého místa a musel se probojovávat přes celé startovní pole. Přesto už v šestém kole figuroval na devátém místě a po deseti kolech získal už deset pozic. Kvůli penalizaci však nebyl Nizozemec úplně spokojený: „Odjel jsem dobrý závod, ale samozřejmě není super, když se těšíte na pódium a oni Vám ho vezmou. Za co jsem dostal penalizaci, za vyjetí z trati? Všichni tady po celý víkend jezdí daleko za traťové limity, tak proč jsem byl potrestán jen já? Bohužel se nemůžeme odvolat, takže nám nezbývá než se soustředit na Mexiko.

Ricciardo měl poměrně krátký závod. Už v šestnáctém kole musel skončit pro poruchu motoru. „Nikdy není příjemné, když nedojedete závod. Svá kola jsem si užil, ale tohle je trochu frustrující. Hlavně ze začátku jsem cítil, že jsem rychlejší než Valtteri (Bottas), proto je škoda, že naše bitva nemohla pokračovat. Obávám se, že budeme motor muset vyměnit a v Mexiku mě tak čeká penalizace, ale přesto doufám, že se mi tam podaří zajet dobrý výsledek.