Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williamsu vyšla strategie na padesát procent

Williamsu vyšla strategie na padesát procent

Strolla překvapila rychlá degradace pneumatik

Na Williams zbyly v Austinu dva bodíky, které s díky bere. Zasloužil se o ně Felipe Massa, zatímco Lance Stroll prožil docela turbulentní závod.

Na to, že jsem začínal z patnáctého stání, to nedopadlo nejhůř,“ prohlásil mladý Kanaďan. „Ale to, že jsem jedenáctý a tudíž bez bodu, mě docela štve. Měl jsem problémy s pneumatikami, které degradovaly rychleji, než jsme čekali. Musel jsem je proto měnit dříve a ztratil jsem několik pozic. Pak se mně ale podařilo předjet Grosjeana a Vandoornea, což považuji za pozitivum.

Massa se omezil na konstatování, že je se svým výkonem spokojený. Pouze litoval modrých praporků v závěru, které mu zabránily zaútočit na osmého Péreze.

Zvolili jsme oproti ostatním odlišnou strategii,“ uvedl technický ředitel Paddy Lowe. „Začali jsme na supersoftech a plánovali pak přezout na ultrasofty. U Felipeho to také takhle fungovalo, a mohl se umístit ještě lépe, jenže se dlouho zdržel za Kvjatem a pak narazil na Péreze. U Lanceho jsme operativně přešli na dvě zastávky, stačilo to ale jen na jedenáctou pozici.