Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Sauber se potýká s problémem ve vývoji

Sauber se potýká s problémem ve vývoji

"Musíme pracovat ještě více, abychom problém odhalili."

Sauber má nejspíš problém. Nějaká moucha ve vývoji vozu se nyní projevuje na neutěšených výsledcích z testů na okruhu Catalunya v Barceloně.

Pomalejší okruh ve Valencii ne vždy odhalí problémy vozu, jako příklad může sloužit loňské testování McLarenu, nicméně rychlejší zatáčky okruhu v Barceloně jsou skutečným testem aerodynamických schopností vozu. Auta, která jsou rychlá v dějišti Grand Prix Španělska, pak jsou většinou rychlá i jinde.

"V kontrastu s výsledky ve Valencii se nám nedaří v Barceloně najít dobré vyvážení," řekl Peter Sauber. "Nemáme dostatečnou rychlost a řekl bych, že je někde problém.

Musíme pracovat ještě více, abychom problém odhalili."

Jak Jacques Villeneuve tak Felipe Massa si stěžují na to, že nedokáží zahřát pneumatiky na optimální teplotu, v čemž by určitou roli mohlo hrát zimní počasí.

Pro Sauber by nevyřešení problému bylo velkým zklamáním, protože Sauber C24 je produktem ultramoderního aerodynamického tunelu, do kterého švýcarský tým předloni investoval nemalé peníze.

Na straně druhé nemá Sauber problém se spolehlivostí. Poslední specifikace motoru už odjela vzdálenost odpovídající třem velkým cenám.