Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kdo bude druhým jezdcem Williamsu?

Kdo bude druhým jezdcem Williamsu?

Dozvíme se v lednu

Web Motorsport informuje, že favoritem na zisk posledního volného závodního kokpitu je 22letý Rus Sergej Sirotkin. To by znamenalo, že příští rok se na startovní rošt nedostanou Robert Kubica, Paul di Resta, Pascal Wehrlein ani Sirotkinův krajan Daniil Kvjat.

Mnozí fanoušci měli velkou radost, když Williams oznámil, že v posezonním testu dá Robertu Kubicovi opět šanci předvést své schopnosti a v neposlední řadě i to, nakolik se zotavil z vážné havárie, která před lety přerušila jeho kariéru. Williams tvrdí, že o novém týmovém kolegovi Lanceho Strolla rozhodne pouze důvěra v jeho jezdecké schopnosti. To by pak znamenalo, že tým z Grove nebyl s Kubicovým výkonem na okruhu v Abú Zabí tak spokojený, jako v případě mladého ruského jezdce, jenž se testů účastnil ve stejném voze v jiný den.

Ale šušká se, že Williams vedle rychlosti hledí i na peníze a kromě Sirotkina vyjednává i s ruskými sponzory. Pokud by se tyto tři strany nedohodly, může prý Sirotkina ve vzorci nahradit Kvjat. Sirotkinův kontrakt je už ale údajně téměř kompletní, vyjednává se o detailech. Pouze blížící se svátky a oslavy nového roku zapříčinily, že Williams nemá na zbytek měsíce naplánované žádné oficiální oznámení a na potvrzení těchto zpráv budeme muset čekat do ledna.

Felipe Massa se už vícekrát nechal slyšet, že ho z týmu Franka Williamse vypoklonkovali kvůli tomu, že chtějí dalšího jezdce s podporou sponzorů. Vůbec ho nepřekvapilo, že Kubica nevyhrál boj o jeho bývalou sedačku.

"Tým nyní jde po penězích a Kubica do toho také nezapadá, takže mě to nepřekvapuje," řekl zkušený Brazilec.