Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

McLaren nevylučuje návrat k Hondě

McLaren nevylučuje návrat k Hondě

S Japonci se prý nerozešli ve zlém

McLaren se zbavil Hondy, donutil ji k předčasnému ukončení smlouvy a už se k ní nikdy nevrátí. Nebo?

Zak Brown v rozhovoru pro Sky Sports naznačil, že výměna tovární podpory Hondy za zákaznickou smlouvu s Renaultem je řešením momentální situace. Vůbec není vyloučeno, že se cesty anglického týmu a japonské automobilky v budoucnu opět spojí.

"Hondě jsme moc vděční. Je to úžasná společnost s úžasnými lidmi a my jsme s nimi vždycky měli výborný vztah. Ten vztah přetrval, takže nemohu vyloučit, že se s nimi opět spojíme," řekl výkonný ředitel týmu McLaren. "Přejeme jim hodně štěstí. My jsme potřebovali udělat těžké rozhodnutí, abychom vybrali to, co je nejlepší pro McLaren."

Takže ano?

"Samozřejmě, žádný problém."

McLaren by se už k Hondě vrátil pouze v případě, že konečně dokáže, že je schopná vyrábět špičkové pohonné jednotky. Průnik mezi špičku by nakonec nebyl žádným zázrakem, stačí si vzpomenout na tovární tým Hondy, který se dva roky potácel na osmém a devátém místě šampionátu, než postavil vůz, ve kterém Jenson Button získal mistrovský titul (jenomže už s pro Brawn GP a s motorem Mercedes). Na vzestup motorů Honda však čeká také Red Bull Racing, takže je dost dobře možné, že nebudou k mání.