Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ocon chce porozumět vylepšené verzi auta

Ocon chce porozumět vylepšené verzi auta

Force India: Závodní tempo bude lepší

Jezdcům týmu Force India se ani loni v Austrálii nepodařilo probojovat do finálové desítky, ale letošní výsledek je ještě o něco horší. Vozům chyběla potřebná rychlost a ztráta na postupová místa byla velká. Před závodem však Pérez ani Ocon neztrácejí optimismus.

Zklamalo mě, že jsem se nedostal do třetí části kvalifikace, ale výkon jsme podali dost dobrý,“ nezakrýval své pocity Sergio Pérez. „S pneumatikami jsme pracovali dobře a zajel jsem velmi silné kolo, ale myslím, že se konečný výsledek bude odrážet od toho, jak na tom momentálně jsme. Věřili jsme, že máme šanci na třetí část, ale v první řadě záleží na zítřku. Určité věci by nám zítra měly hrát do not, protože naše závodní tempo se zdá lepší než to, co jsme předvedli dnes. Jedna zóna DRS navíc vytváří další příležitosti a tenhle závod patří k těm, kde se často objevuje zpomalovací vůz. Čeká nás dlouhá cesta, tak uvidíme, jak si povedeme.

Esteban Ocon k tomu dodal: „Byla to těžká kvalifikace, obzvlášť druhá část, kdy jsem se trápil s předkem vozu a blokováním kol. Také bylo těžké se prokousávat zácpou. Tenhle víkend jsme před sebou měli velký úkol: porozumět nové vylepšené verzi auta. Neprospělo nám přitom to, že jsme v závěrečném tréninku přišli o jízdy na suchu. Závodní tempo pro nás zítra bude lepší a myslím, že můžeme pomýšlet na body. Je to jeden ze závodů, kde stačí dojet do cíle, a už máte šanci udělat slušný výsledek. Zítra je také den. Budeme bojovat dál a uvidíme, na co se zmůžeme.