Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pérez si věřil na Sainze hlavně v posledním kole

Pérez si věřil na Sainze hlavně v posledním kole

Force India: Na desítku něco chybí

Za celou minulou sezonu se stalo jen jedinkrát – v Monte Carlu – aby vyšel tým Force India bodově naprázdno. Tentokrát se to stalo hned v úvodním podniku v Melbourne a bylo to velké zklamání. Po startu z druhé poloviny roštu sice jezdci nemohli čekat zázraky, ale v určitý posun rozhodně věřili. Nakonec dojeli těsně za bodovanými příčkami.

Sergio Pérez musel doufat snad jen v to, že žaludeční potíže donutí Sainze odstoupit. Jinak se totiž přes závoru v podobě jeho renaultu nemohl dostat. Díval se na jeho záď od 24. kola až do cíle a za celou dobu nenašel recept. A to je Mexičan vyhlášeným bojovníkem!

Byli jsme k bodu hodně blízko,“ posteskl si Pérez. „Zejména v posledním kole jsem věřil, že Sainze předjedu. Byl jsem za ním těsně, ale nestačilo to. Předjíždění je v Melbourne velmi obtížné. Mohli jste to vidět před zastávkou v boxu, kdy se přede mě nemohl dostat Bottas. Virtuální safety car nám také nepomohl. Přesto mám i dobré pocity. Věřím, že zanedlouho budeme opět bojovat na bodovaných místech.

Nad obtížností předjíždění naříkal i kolega Esteban Ocon. V prvním kole se dostal před Strolla, dalších osm kol pak vzdoroval Bottasovi. Pneumatiky vyměnil o kolo dřív než Pérez (ve 23. kole) a od následujícího okruhu se díval na jeho záda. „Pokusil jsem se na Sergia zaútočit po restartu závodu, ale nevyšlo to. Auto bylo lepší než v kvalifikaci, ale do první desítky nám ještě něco chybí,“ uzavřel své hodnocení Ocon.

 

Esteban Ocon osm kol vzdoroval Valtterimu Bottasovi