Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Vettel se modlil, aby přišel safety car

Vettel se modlil, aby přišel safety car

Ferrari: Nesmíme moc slavit

Tohle svět ještě neviděl. Alespoň podle Nika Rosberga, který převzetí vedení ve VC Austrálie ze strany Sebastiana Vettela považuje za něco mimořádného: „Lewis byl naprosto v pohodě, všechno měl pod kontrolou. A najednou se před ním vynořil Sebastian.

Sám hlavní protagonista zachoval povinnou skromnost: „Měl jsem hlavně štěstí. Doufal jsem, že se mně povede start, ale odjel jsem až jako třetí. Na konci prvního stintu jsem navíc měl problémy s pneumatikami, takže jsem ztratil kontakt s Lewisem a Kimim. Lépe se cítím na softech a tak jsem se modlil, aby vyjel safety car. Najednou jsem si všiml, že ve čtvrté zatáčce stojí haas. A při dalším průjezdu jsem uviděl další ve druhé zatáčce. Hned jsem byl plný adrenalinu. Šel jsem na limit, abych se co nejdříve dostal do boxů. Lewis v závěru zvýšil tlak na mě, ale ustál jsem to.

 

 

Kimi Räikkönen byl s taktikou Ferrari srozuměn od počátku: „Neměl jsem jenom přesný přehled o situaci. To co jsme si naplánovali, bylo jasné a účinné. Šlo pouze o to, aby to vyšlo. To už je otázka náhody. Podařilo se a výsledkem jsou dvě auta na pódiu. Co mě ovšem nejvíc těší, je rychlost, kterou jsme po celý víkend měli. Pochopitelně se ještě dá leccos vylepšit. Ale jsem spokojený.

Šéf Scuderie Maurizio Arrivabene pochválil všechny svoje kolegy za perfektně odvedenou práci, hodnou jména Ferrari. „Tohle vítězství nám přineslo spoustu radosti. Zvolili jsme super strategii,“ dodal.

 

Týmu písemně gratuloval rovněž nejvyšší představitel koncernu Fiat Sergio Marchionne: „Bylo nádherné slyšet italskou hymnu. Lepší start do sezony jsme si nemohli přát. Ale před námi je ještě dvacet pokračování. Nesmíme proto moc slavit.