Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ocon cítí šanci na body a oceňuje závodní rychlost

Ocon cítí šanci na body a oceňuje závodní rychlost

Force India: Konečně správným směrem

Zatímco v Melbourne nebyl tým Force India spokojen s výkonem v kvalifikaci i v závodě, v Bahrajnu se situace zcela změnila. Ocon se probojoval až do finálové desítky a Pérez zůstal těsně před jejími branami. Oba si však vytvořili mnohem lepší výchozí pozici k boji o první letošní body.

Velmi intenzivní práce v posledních dvou týdnech přinesla výsledky,“ s radostí konstatoval výkonný šéf Otmar Szafnauer. „Výsledek kvalifikace v Bahrajnu potvrdil, že jdeme správným směrem. Jsme připraveni na boj ve středu pole. Tradičně jsme silnější v závodě, takže věříme v zisk bodů.

Na startu k nim bude mít blíž Esteban Ocon. Podařilo se mu proniknout do první desítky a po penalizaci Lewise Hamiltona bude stát ve čtvrté řadě. „Díky obrovskému úsilí celého týmu v uplynulých dvou týdnech jsme zpátky ve třetí části kvalifikace. Včera jsme odvedli ohromný kus práce – testovali jsme, učili se a snažili se porozumět tomu, jak se auto chová – a už můžeme říct, že jsme poznali zlepšení proti Melbourne. Je to dobré znamení do budoucna a ukazuje to na sílu našeho týmu, i když jsme zrovna pod tlakem. Auto mi dneska připadalo silné a myslím, že jsme na zítřek v dobré formě. Máme za cíl body. Rychlost na rovince bych hodnotil jako dobrou a závodní tempo slušné,“ vyjádřila své přesvědčení týmová dvojka.

 

Sergio Pérez je přesvědčený, že v Bahrajnu nasbírají několik bodů

 

V kvalifikaci byl Ocon překvapivě rychlejší než týmový kolega Sergio Pérez. Ani Mexičan však nebyl zklamaný: „Dosáhli jsme solidního pokroku a ukázalo se, že máme k čelu středu závodního pole blíž, než jsem čekal. Třetí část kvalifikace mi unikla jen o vlásek, ale startovat z dvanácté pozice není tak zlé. Postavení na startu tady není tolik důležité jako jinde, takže počítám, že se zítra bude o body hodně bojovat. Řekl bych, že můžeme několik bodů nasbírat. Každopádně k tomu budeme mít velkou příležitost.