Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Předjetí Sainze bylo nádhernou odměnou

Předjetí Sainze bylo nádhernou odměnou

Force India: Alespoň jeden bod

Tým Force India zatím zůstává hodně dlužen loňským výkonům. Při jeho finančních problémech ani není divu. V Bahrajnu se dočkal alespoň prvního bodu zásluhou velmi dobrého výkonu Ocona. Pérez bohužel doplatil na nezaviněnou kolizi v prvním kole.

Závod byl velmi těžký a ani na chvilku jsem neměl čas popadnout dech,“ říkal v cíli Esteban Ocon. „Celou dobu jsem tlačil, makal, bojoval a někoho stíhal. Bojujeme uprostřed závodního pole. Předjet Carlose [Sainze] dvě kola před cílem a získat poslední bod byla nádherná odměna. Trochu mě zklamalo, že jsme ze závodu nevytěžili ještě víc, zvlášť když jsem startoval z osmého místa, ale za daných okolností jsme dělali, co se dalo.

 

Esteban Ocon na poslední chvíli vybojoval první bod v letošní sezoně

 

Naopak Sergio Pérez se nemohl zbavit pocitu promarněné příležitosti. Proč? „Už v prvním kole pro mě závod prakticky skončil,“ vysvětloval Mexičan. „Věděli jsme, jak je tady důležité se vyhnout potížím, ale tomu, co se přihodilo, jsem neměl šanci zabránit. Odstartoval jsem dost dobře, jenže Brendon [Hartley] nezvládl řízení a roztočil mě. Měl jsem hodně poškozenou podlahu, a to mě na zbytek závodu připravilo o lepší výkon. I přesto mi nechybělo moc, abych ještě dosáhl na nějaký ten bod, ale nakonec jsem neměl šanci.

A to ještě netušil, že za předjetí Hartleyho v zaváděcím kole vyfasuje desetisekundový trest a přijde tak i o dvanácté místo... Protože však tento trest během závodu neabsolvovcal, bylo mu k výslednému času přičteno 30 vteřin. V konečném pořadí se proto propadl až na výsledné 16. místo!

 

Sergio Pérez měl kvůli kolizi s Hartleyem v prvním kole po závodě