Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel lhal, ale prošlo mu to

Vettel lhal, ale prošlo mu to

Ferrari: Vavříny a dvojnásobná fraktura

Hořkosladkou příchuť mělo vítězství Ferrari ve VC Bahrajnu. Sebastian Vettel po vpravdě mistrovském výkonu dosáhl zaslouženého triumfu, jenže po incidentu v boxech skončil jeden z mechaniků v nemocnici.

Čtyřnásobný mistr světa potvrdil, že jednozastávková strategie nebyla v plánu: „Chtěli jsme ještě jednou zajet do boxů, ale museli jsme změnit taktiku. Bylo na mě, abych udržel pneumatiky co nejdéle při životě. Bylo to vabank a Valtteri se blížil. Asi deset kol před cílem se mě do rádia ptali, jestli mám všechno pod kontrolou. Odpověděl jsem, že ano. Lhal jsem. Netušil jsem, jak to dopadne a spíše jsem předpokládal, že mě dostanou.“ 

Na stupních vítězů Sebastiana Vettela vyzpovídal David Coulthard 

Bylo to zřejmě opravdu o vlásek, o čemž svědčí Vettelova hláška v dojezdovém kole: „Kluci, gumy jsou totálně na hadry!

"Jel jako opravdový šampion, “ nechal se slyšet prezident Ferrari Sergio Marchionne.

Podstatně méně důvodů k radosti měl Kimi Räikkönen. Ve 35. kole si zajel podruhé pro čerstvé pneumatiky. Porazil však mechanika, jenž pak byl dlouho ošetřován a posléze dopraven do Medical Centra na okruhu. Ferrari zatím pouze oznámilo, že dotyčný (označený jako Francesco) utrpěl zlomeninu lýtkové i holenní kosti, tedy bohužel zranění, které je klasifikováno jako těžké. Sám jezdec žádnou vinu necítí: „Vůbec jsem to neviděl, stalo se to za mnou. Mým úkolem je pouze čekat, až se rozsvítí zelené světlo. Když k tomu došlo, nastal problém. Je to pochopitelně hodně nešťastná historie. Ale teď je určitě v těch nejlepších rukách.

Tým byl za incident potrestán pokutou ve výši 50 tisíc eur.

 

První Räikkönenův pit stop - ten ještě dopadl dobře