Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ericsson se dočkal po třech letech

Ericsson se dočkal po třech letech

Sauber: Žádná náhoda, ale správné rozhodnutí

Tak konečně. Prokletí je zlomeno, Sauber získal body. Čekal na ně strašně dlouho, od Velké ceny Ázerbájdžánu 2017. Marcus Ericsson za ně vděčí hlavně správně zvolené jednozastávkové strategii. V závěru musel sice na silně opotřebených mediálkách pustit před sebe Hülkenberga a oba mclareny, deváté místo nicméně s přehledem uhájil.

Vždyť jsem vám říkal, že jsme kvalifikační rychlost obětovali nastavení pro závod,“ sděloval v cíli rozradostněný Švéd, jenž skóroval poprvé od VC Itálie 2015. „I když jsme včera vypadli v Q1, tušili jsme, že to může dobře dopadnout. Takže to není žádná náhoda, ale výsledek našeho úsilí. Klíčový význam měl start, kdy jsem se posunul o několik pozic dopředu. To bylo nesmírně důležité, protože jen tak mohla naše taktika fungovat.

Na softech vydržel na trati déle než jeho konkurenti a do boxů zajížděl jako šestý. Tým v té chvíli rozhodl, že pojede na jeden pit stop. „Byli jsme odvážní a vyplatilo se to. Věděli jsme, že půjdeme na samotnou hranici životnosti pneumatik. Byla to ale skvělá šance,“ líčil rozhodující okamžiky Ericsson.

Marcus Ericsson pozvedl prapor Sauberu

Na střední směsi absolvoval 30 kol, dokonce zvládl předjet Péreze a ve finiši odrazil Oconův nástup. „Je to obrovské povzbuzení pro naši morálku. Teď je třeba, abychom v takových výkonech pokračovali,“ dodal Ericsson.