Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sirotkin viní z neúspěchu sám sebe

Sirotkin viní z neúspěchu sám sebe

Williams: Po 3. tréninku jsme pomýšleli na víc

Mohlo to dopadnout ještě hůř. Williams se sice znovu nepodíval do druhé fáze kvalifikace, ale aspoň se odpoutal od nejspodnějších příček, na nichž v trénincích pobýval zejména Lance Stroll.

Udělali jsme velký kus práce, jenže pořád je to málo,“ zhodnotil sobotu technický ředitel Paddy Lowe. „Zejména třetí trénink vypadal nadějně, zdálo se, že bychom mohli postoupit.

Byl jsem hodně blízko Q2 a celkově to probíhalo mnohem lépe než v Bahrajnu. Ve třetím tréninku jsem skončil desátý a získal jsem dojem, že jsme se vydali správnou cestou. Úvodní rychlé kolo v kvalifikaci bylo velmi slušné, myslel jsem, že to bude stačit. Snad i proto jsem bohužel při druhém pokusu z auta nedostal všechno. Přímí konkurenti se naopak rapidně zlepšili. Týmu se za to omlouvám,“ zrekapituloval svůj výkon nakonec šestnáctý Sergej Sirotkin.

Sirotkin špatně odhadl vývoj situace

Stroll přiznal, že celý víkend zápolí s hledáním ideální stopy. Na voze se navíc několikrát měnilo nastavení: „Momentálně je lepší než v Bahrajnu, ale pořád horší než v Austrálii. Objektivně vzato, na víc jsem neměl.

Stroll je zatím v Šanghaji pomalejší než jeho kolega