Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Strollových šest jednou ranou

Strollových šest jednou ranou

Williams: Když chybí rychlost, musí nastoupit chytrost

Kdyby šlo Lancemu Strollovi všechno tak dobře jako starty, u Williamsu by si lebedili. Jenže v dalším průběhu závodu to bývá o poznání slabší.

Stejný příběh se odehrál i v Šanghaji. Mladý Kanaďan totiž v úvodu „udělal“ šest soupeřů: „To se mně povedlo a i potom jsem z auta dostával maximum. Bohužel se na trati objevil safety car. Mládenci, kteří jeli na dvě zastávky, tak mohli pohodlně přezout. Myslím si, že jsme dnes měli na force indie, ne asi čistou rychlostí, ale díky dobrému startu a i dalším věcem. Škoda, že se to nepodařilo.

Sergej Sirotkin šel do boje s tím, že nemá co ztratit. „Postoupil jsem o několik míst kupředu, ale bylo mimořádně náročné udržet se ve středu pole. Mohl jsem to asi zvládnout lépe. Nedokázal jsem se dostat do správného tempa a obtížně jsem zahříval pneumatiky. Jen v několika kolech jsem měl před sebou volno a mohl stabilizovat vůz. Po přechodu na měkkou směs se navíc prudce zhoršila přilnavost,“ svěřil se ruský nováček.

 

Sergej Sirotkin nakonec proti plánu absolvoval dvě zastávky

 

Z toho všeho rezultovalo 14. a 15. místo v cíli. Body opět visely příliš vysoko. „Ve srovnání s Bahrajnem je to výborné, ale jinak nic moc,“ uznal technický ředitel Paddy Lowe. „Lance skvěle začal a v jednu chvíli se pohyboval na 12. místě. Plánovali jsme původně jednozastávkovou strategii, s přezutím z měkkých na střední gumy. Během žluté fáze se ale navíc naskytla šance dát Sergejovi další střední sadu. Rychlostně předčíme jen Sauber, ale strategií jsme porazili Toro Rosso i Grosjeana.