Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Vettel: Musel jsem to zkusit

Vettel: Musel jsem to zkusit

Ferrari: Räikkönenova pouť ode dna na pódium

Zbyly mu doslova jen oči pro pláč. Po velkou část průběhu VC Ázerbájdžánu kroužil Sebastian Vettel vcelku neohroženě v čele. Poslední, kdo mohl zkřížit jeho plány, byl Valtteri Bottas, který jako na smilování boží čekal na výjezd safety caru. Ten nepřicházel a Fin, jehož pneumatiky byly na limitu, se už smiřoval s porážkou. A asi by k ní došlo, nebýt toho, že se pánům Ricciardovi a zejména Verstappenovi něco divně pohnulo v hlavě…

Každopádně tu byla nová situace. Vettel přišel o vedení a v krátkém úseku do cíle se o něco musil pokusit. Odhodlal se k tomu hned po stažení safety caru: „Jsem spokojen s tím, že jsem se do toho pustil. Samozřejmě mě štve, že to nevyšlo, ale nemohl jsem zůstat pasivní. Zase tak pozdě jsem tam nebyl, jinak bych zatáčku vůbec neprojel. Měl jsem jen jedinou alternativu, protože vpravo jel Lewis. Navíc bylo obtížné zjistit, kde se přesně nacházím. Na zdi vlevo chyběly jakékoliv referenční body. Nu, a pak jsem probrzdil. Obrovská škoda, bez toho by to byl moc pěkný manévr.

Jeho kolega Kimi Räikkönen se dostal do nesnází hned po startu, když se střetl s Estebanem Oconem. Seveřan opět šetřil slovy: „Byl jsem na vnitřní straně. Možná mě přehlédl. Bylo to celé takové zamotané. Namířil si to prostě tam, kde už jsem byl já.

Na rozdíl od svého protivníka ovšem mohl pokračovat, i když s velkou ztrátou. Patrně ani on v té chvíli netušil, že z toho bude druhé místo v cíli. Byť i díky výpadkům a chybám několika přímých konkurentů.

Kimi Räikkönen může kandidovat na titul Smolaře roku