Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

McLaren může mít problémy s alkoholem

McLaren může mít problémy s alkoholem

Dennis a Williams Johnnieho Walkera vítají.

Jak jsme Vás informovali v článku West vystřídá Johnnie Walker, McLaren nebude od srpna propagovat značku West, ale Johnie Walker.
 
Lze očekávat, že se tým ocitne v palbě kritiky ze všech možných stran. Již teď se hovoří o alkoholu za volantem. Přitom propagace alkoholu není ve formuli 1 ničím novým.
 
Šéf McLarenu Ron Dennis a jeho blízký přítel i rival Frank Williams připouští, že i když oni sami nespatřují v takovém sponzorství morální implikace, najdou se i tací, kteří to tak vnímat nebudou.
 
Dennis říká: "Objeví se otázky, které budou směřovat k tomuto spojení. Nechystáme se od toho upustit ani se za to stydět. Nemáme se před čím schovávat a jsme nad věcí."
 
Sir Frank Williams, jehož stáj sponzoruje výrobce piva Budweiser, prohlašuje: "Mohlo by jim to přinést problémy a vystavit je kritice. Zdá se však, že to neovlivnilo Mercedes-Benz."
 
Tiskový mluvčí agentury sledující zneužívání alkoholu Alcohol Concern, uvedl pro The Guardian: "Pokud je to začátek trendu nahradit tabákovou reklamu ve formuli 1, pak je to něco co nás velmi znepokojuje."
 
Williams trvá na tom, že vstup značky, jakou je Johnnie Walker, by měl být vítán, protože s s sebou nese důkaz toho, že je tento sport i nadále pro sponzory atraktivní.
 
"Ukazuje se, že Formule 1 představuje i nadále atraktivní globální příležitost pro propagaci značek," řekl Williams.
 
"Je to skutečně pozoruhodné, protože formule 1 se jezdí osm měsíců v roce. Globální dopad je srovnatelný snad jen s Olympijskými hrami, které se však konají jednou za čtyři roky."