Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Stop již ve druhé části souboje s časem

Stop již ve druhé části souboje s časem

Force India: Konec euforie

Zatímco po minulém závodě byla Force India oprávněně považována za nejsilnější tým středu pole, po dnešní kvalifikaci to tak již nevypadá. Oba jezdci nepostoupili do závěrečného boje o pole position. A během celé kvalifikační bitvy s časomírou se zdálo, že nemohou najít správný rytmus.

Úspěšnějším z dvojice byl tentokrát Esteban Ocon. „Jsem trochu zklamaný z našeho kvalifikačního výsledku, protože jsme opravdu neměli tempo, které jsme očekávali,“ přiznal. „Vidíme, že zlepšení, která jsme přivezli, fungují, přesto musíme ještě zapracovat na celé přední části vozu. Nejsme příliš daleko od první desítky a naše závodní rychlost je dobrá. Potřebujeme podařený start a potom uvidíme. V loňském roce jsem během závodu získal pět pozic a rád bych letos předvedl něco podobného.

Sergio Pérez si špatný výsledek v kvalifikaci neumí vysvětlit, přesto doufá, že v závodě se mu bude dařit lépe. „Výsledek kvalifikace je zklamáním, i když během první části vůz a pneumatiky fungovaly dobře. Ale ve druhé části jsme najednou ztratili rychlost. Je to velmi podivné, protože jsme použili stejnou strategii jako předtím. Pneumatiky se ale chovaly jinak. Nemohli jsme je dostat do ideálních provozních podmínek a auto hodně klouzalo. To je důvod, proč jsem byl o čtyři desetiny pomalejší než v první části kvalifikace. Stále doufám, že zítra bude náš výkon lepší a dojedeme si pro body,“ uvedl.

Sergio Pérez má o čem přemýšlet