Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Pérez získal pouhé dva body

 Pérez získal pouhé dva body

Force India: Na Baku zůstala jen vzpomínka

Ne zcela podařené vystoupení ve španělské velké ceně má za sebou stáj Force India. Sergio Pérez navzdory tomu, že startoval až jako patnáctý, dokázal vybojovat dva body. Ale jeho kolega Esteban Ocon musel ze závodu odstoupit kvůli technickým problémům. Navíc mu nepomohli ani mechanici, kteří během jeho zastávky v boxech nemohli nasadit pravou zadní pneumatiku.

Sergio Pérez hodnotil svůj výkon pozitivně: „Bylo to těžké odpoledne, ale v těchto podmínkách jsem dosáhl na dva body, což není špatný výsledek. Měl jsem dobrý start, ale potom jsem musel hodně ze široka objet místo Grosjeanovy nehody a tím jsem ztratil několik pozic. Měli jsme dobrou strategii a pomohl nám i VSC, ale potom jsem najel na úlomky z Verstappenova předního křídla a došlo k poškození vozu. Velmi silně vibroval, ale podařilo se mi dojet do cíle. Je velká škoda, že musel Esteban odstoupit, protože si myslím, že jsme mohli mít oba vozy na bodech. Musíme se zlepšit, abychom v Monaku byli více konkurenceschopní.

Tady se sice drží Ocon před Pérezem, z bodů se ale nakonec radoval pouze Mexičan

Jeho týmový kolega po svém odstoupení pochopitelně neměl žádný důvod k radosti. „Je to zklamání pro všechny z mojí části garáže. Závod jsem začal dobře a pomýšlel jsem na zisk bodů. Potom ale měli mechanici problém s výměnou pravé zadní pneumatiky. Ztratil jsem asi dvacet vteřin a ocitl se úplně na chvostu pole. Po několika kolech přišel vůz o výkon a musel jsem ho odstavit. Pravděpodobně jde o problém s tlakem oleje, ale musíme se na to podívat,“ vysvětloval mladý Francouz.