Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Stroll: Vrátili jsme se tam, kam patříme…

Stroll: Vrátili jsme se tam, kam patříme…

Williams: Pád na výsledkové dno

Z pohledu sázkařů by měla kvalifikace jednu jedinou jistotu: poslední místa obsadí jezdci ve vozech Williams. Po celý víkend výrazně zaostávali a ani souboj o postavení na startu nebyl výjimkou. Ztráta je navíc příliš velká.

Po včerejším výkonu jsme ani nečekali, že dnes budeme silní,“ přiznal Paddy Lowe, vedoucí technik Williamsu. „Ale přes noc jsme udělali pokrok. I když jsme se tím v pořadí na startu neposunuli dopředu. Na to, jakou techniku dnes měli naši závodníci k dispozici, oba odvedli skvělou práci. Lance bohužel nezvládl řízení a auto trochu poškodil, takže ho budeme muset večer opravovat. Neudělali jsme dost dobrou práci a potřebujeme se vrátit na lepší pozici.

Sergej Sirotkin se snažil hledat zdůvodnění i mimo vlastní tým: „Víme, že to pro nás není nejlepší dráha a nezakrývá naše slabiny, ale rozhodně je těžší, než jsme čekali. Měl jsem to tím složitější, že jsem vynechal první volný trénink, a nepomohl nám ani trest odsunutí na startovním roštu o tři místa, ale to pro nás neznamená velký rozdíl. Od Bahrajnu docela dobře pracujeme na zlepšení situace a opravdu jsme se trochu zlepšili. Dnešek nebyl zrovna náš den a vlastně ani celý víkend nám nesedl, ale nechci, aby to vyznělo příliš negativně.

Lance Stroll byl dokonce ze všech nejpomalejší. „Měl jsem rozjeté mnohem lepší kolo, ale na konci jsem kousek po kousku ztrácel solidní čas. Nebudu si to vyčítat a trápit se tím, protože vím, že jsme dnes reálně na víc stejně neměli. Jak jsem řekl, v první části kvalifikace jsem měl rozjeté dobré kolo, ale nic z něj nebylo. Jenže s tím se celý víkend počítalo. V Baku jsme zaznamenali zlepšení, ale o tomto víkendu jsme zpátky tam, kam patříme. Podle mě se na tom musí pracovat postupně; čím dřív se zlepšíme, tím líp. Doufám, že to dlouho nepotrvá,“ pojmenoval Kanaďan současnou situaci pravým jménem.

Lance Stroll padl až na úplné dno...