Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Kolem Sirotkina se to mydlilo, musel zpomalit

Kolem Sirotkina se to mydlilo, musel zpomalit

Williams: Radost z aut v cíli

Williamsy do závodu odstartovaly na měkké směsi pneumatik z 18. a 19. pozice, takže tým musel věřit jedině v zázrak. A ten se málem stal, protože k bodu chybělo jediné místo. Přesto je dál o čem přemýšlet.

Stroll měl vynikající start a během úvodního kola se posunul na 12. pozici. Sirotkin měl velké štěstí, že se dokázal vyhnout kolizi, ale hned musel vyhledat pomoc mechaniků. Smůlu měl ještě jednou, při restartu po virtuálním safety caru dostal smyk a roztočil se. Kvůli tomu musel přidat ještě třetí neplánovanou zastávku.

Paddy Lowe, vedoucí technik Williamsu, se snažil najít pozitivní momenty: „Kluci v garáži mají stejně práce, ať jsme na dráze rychlí, nebo ne. Proto mám za ně radost, že jsme se před testováním v příštím týdnu dočkali obou aut v cíli. Lance jenom o vlásek přišel o bodové umístění po fantastickém prvním kole, které ho vyneslo na dvanáctou pozici. Tu si držel a skončil jedenáctý. Po celou dobu udržoval dobrou rychlost a rozumně zacházel s pneumatikami. Sergej zažil těžší odpoledne. Potýkal se s vyvážením auta. Situaci mu komplikovalo to, že měl kolem sebe hodně aut předjetých o kolo a následkem toho jeho pneumatiky ztrácely teplotu.

Ani Lance Stroll nebyl nespokojený a svůj výkon hodnotil slovy: „Na body jsme nedosáhli, ale jinak to byl dobrý závod. Zase jsem dobře odstartoval a získal hodně pozic. Potom už šlo jen o to, jet stabilně. Dělal jsem, co se dalo, a přece mi na bod scházelo jedno místo. Po fázi závodu za zpomalovacím vozem to bylo ošidné, protože se těžko zahřívaly gumy. Tam jsem se trochu trápil, ale celkově to bylo dobré. Na středních pneumatikách se auto ovládalo snadno. S dnešním závodem jsem spokojený. Jedenácté místo v cíli je maximum, v co jsme dnes mohli doufat.

 

Sergej Sirotkin měl štěstí, že ho při kolizi auta nesmetla

 

 

 

Sergej Sirotkin prožíval mnohem těžší chvíle. Kvůli penalizaci za zavinění kolize v Baku se propadl až do poslední řady na startu. „Odstartoval jsem dobře. Pak se to kolem mě mydlilo a div mě nesmetlo pár aut, která se dostala do smyku. Musel jsem zpomalit, abych se jim vyhnul, ale jakmile jsem je měl z krku, ocitl jsem se na posledním místě. Trochu jsem se pral s Hartleyem z Toro Rosso a na pár kol se probojoval před něj. Ale v průběhu celého závodu jsem měl dnes ty nejhorší pocity, pokud jde o pohodlí při sedění. Teprve zjišťujeme, čím to bylo, že se mi sedělo špatně,“ zhodnotil Rus barcelonský závod.