Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Bottas chce alespoň dvouletý kontrakt

Bottas chce alespoň dvouletý kontrakt

Mercedes mu zatím žádný nenabídl

Není překvapením, že Valtteri Bottas by rád zůstal u Mercedesu, vždyť o místě v tomto týmu sní téměř všichni jeho soupeři v F1 a stovky jezdců v nižších sériích.

"Budu rád, když s tímto týmem zůstanu ještě mnoho let," řekl finský jezdec. "To je mým cílem. A pokud budu podávat takové výkony, jaké mám tento rok, tak by to neměl být problém."

Loni mu Mercedes dal už druhou jednoletou smlouvu, což není zrovna vyjádřením bezmezné důvěry. Letos by už chtěl podepsat alespoň na dvě sezony. Jenže Mercedes mu ještě smlouvu nenabídl.

"Jsem zvyklý mít jednoleté kontrakty, ale samozřejmě bych byl rád, kdybych měl jistotu alespoň na dva roky. Neustále komunikujeme. Jsme velmi otevření, když mluvíme o mých výkonech nebo o rychlosti vozu. O příštím roce jsme ještě vůbec nemluvili, protože si nemyslíme, že už je vhodný čas," uvedl.

A zatímco Bottas o své situaci mluví otevřeně, sezona zákulisních drbů je již v plném proudu. Mluví se o tom, že nový kontrakt Lewise Hamiltona s Mercedesem není zdaleka tak jistý, jak nám obě strany tvrdí už od konce minulé sezony. Mercedes nemá za Hamiltona náhradníka a Hamilton nemá alternativu k Mercedesu, ale to neznamená, že rozhovory jdou jako po másle.

Také se říká, že Brendon Hartley se v Toro Rosso neosvědčil a letošní forma Romaina Grosjeana je velkým zklamáním pro Haas. Proto by již od letní přestávky mohl za Haas jezdit junior Ferrari Antonio Giovinazzi a Pascal Wehrlein, odvržený Mercedesem, by mohl dostat další šanci v juniorském týmu Red Bullu.