Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Sirotkin z auta vydoloval maximum

Sirotkin z auta vydoloval maximum

Williams: Radost z neporušených vozů

Výkony Williamsu v letošní sezoně nedělají legendárnímu týmu dobrou reklamu. Když se v první fázi kvalifikace objevil Sirotkin v první desítce, způsobil tím doslova šok. I když se mu na umístění nepodařilo navázat, tentokrát mohl být spokojený.

Za prvé, na okruhu, kde je velmi těžké dojet bez nehody, máme po absolvování kvalifikace dva zcela neporušené vozy,“ zdůraznil největší klad Paddy Lowe, vedoucí technik Williamsu. „Pro Lanceho to bohužel tak hladce neprobíhalo. V první jízdě měl problém s opěrkou hlavy a potom, při svém posledním pokusu, ho zbrzdily žluté praporky. Proto ke své smůle nemohl vytěžit z vozu to nejlepší a kvalifikoval se až jako osmnáctý. Sergej zajel v první části velmi pozoruhodná kola, a dokonce nám dal naději, že bychom se nakonec mohli dostat do třetí části. Bohužel to nevyšlo. Sergej dnes odpoledne jezdil výborně a z auta vydoloval absolutní maximum. Ale i to stačilo jenom na třináctou příčku. Jsme trochu zklamaní, protože se rýsovala naděje, že skončíme o něco výš, ale ve srovnání s některými dřívějšími velkými cenami se zdá, že máme vyšší rychlost. Proto se v zítřejším závodě pokusíme uspět co nejlépe. Protože zítra půjde o body.

 

Sergej Sirotkin chvíli pomýšlel i na první desítku startovního roštu

 

Sergej Sirotkin (13. místo) jeho slova jen stručně doplnil: „Pro naši stáj je kvalifikační výsledek dobrý. Podle mě jsme v kvalifikaci předčili očekávání a cíle. Z toho hlediska jsem trochu zklamaný, že jsme se neumístili tam, kde jsme se pohybovali. Zároveň musíme být realisté. Nyní se zlepšujeme v tom, jak ze stroje těžit co nejvíc. Proti dřívějšku jsme zatím po celý závodní víkend rychlejší.

Naprosto zklamaný zakončil kvalifikaci Lance Stroll (18. místo). Nehledě na zmíněné problémy se mu nepodařilo vyrovnat se týmovému kolegovi. „Byla to hrůza. Kvalifikace, na kterou je lepší zapomenout. V první jízdě jsem měl uvolněnou opěrku hlavy. Kvůli tomu jsem se nemohl otáčet do stran. A potom mě přibrzdily žluté praporky. Tím pádem jsem neměl možnost ukázat své schopnosti. Zítra budu muset předjíždět,“ vyjádřil aspoň špetku optimismu Kanaďan.

 

Lance Stroll jako by o monacké kvalifikaci ani nechtěl slyšet