Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Rosberga zastavil zaseklý plyn, Webber zklamán

Rosberga zastavil zaseklý plyn, Webber zklamán

Po Grand Prix Monaka - Williams

Mark Webber (nedokončil): "Jsem samozřejmě velmi zklamaný. Vypadalo to, že dnes si něco zasloužíme, ale spolehlivost nás zradila. Neexistuje žádné tlačítko, kterým bychom se mohli vrátit zpět, všechna tvrdě odvedená práce za tento víkend je nyní pryč. Byli jsme tu rychlí, druhý úsek jsem měl o hodně delší než Fernando a Juan Pablo nebyl skutečným nebezpečím, takže stupně vítězů byly jisté. Kromě startu, kdy jsem ve Ste Devote šel malinko pozdě na brzdy a pustil před sebe Kimiho, který byl na nových pneumatikách, jsem pak následující hodinu jezdil stejně rychle jako v kvalifikaci a nechybělo mnoho a mohl to být skvělý výsledek." 

Nico Rosberg (nedokončil): "Tým odvedl dobrou práci ve zdokonalení našich startů, dnes jsem skvěle odstartoval a získal dvě pozice. Bohužel to nestačilo, protože jsem uvíznul na šestém místě za Barrichellem, který byl o hodně pomalejší než já. Myslím si, že od té doby byl můj závod ovlivněn, protože já jsem jel na dvě zastávky v boxech a všichni kolem mě na jednu. Je mi moc líto týmu, protože jsme zde měli jedny z nejsilnějších vozů a Markův výkon to dokázal. Určitě bychom dnes skončili na stupních vítězů a je to škoda, že jsme nezískali ani jeden bod. Jakmile se objevil safety car, cítil jsem nějaké problémy s plynem, který se snažil zůstat aktivní, snažil jsem se zpomalit, ale vytlačilo mě to na bariéru."

Sam Michael, technický ředitel: "Je to škoda, že oba jezdci museli ukončit závod kvůli problémům s výfukem, horký vzduch pak poškodil elektrická vedení. Do té doby si Mark počínal velmi dobře a mohl získat druhé místo. Vůz byl opravdu konkurenceschopný a měl hodně paliva. Rychlost vozu v kvalifikaci byla nepochybně velká, když se podíváte na délky prvních stintů ve srovnání s ostatními vozy, které jely vepředu, takže je škoda, že jsme si z tohoto okruhu neodvezli žádné další body. Nicova rychlost trpěla výsledkem špatné kvalifikace a zůstal v provozu hned od začátku. Nyní musíme zjistit příčinu problémů s výfuky, které nás dnes poznamenali a ujistit se, že budou v pořádku."

Chris Jilbert, hlavní inženýr, Cosworth: "Konec, který přinesl zklamání v tom, co vypadalo na dobrý výsledek pro Cosworth díky Markově skvělému umístění v kvalifikaci. Bohužel měly oba vozy problémy s výfuky. Oba motory musíme v Northhamptonu důkladně prohlédnout, abychom stanovili rozsah škod, způsobený ohněm.“