Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Rosberg byl blokován Coulthardem

Rosberg byl blokován Coulthardem

Po kvalifikaci na GP Monaka - Williams

Mark Webber (3.): "Sobota se ukázala jako příznivý den pro nás. Třetí pozice v kvalifikaci je velmi dobrá a myslím si, že to mohlo být ještě lepší, kdyby nepřišla žlutá vlajka kvůli Schumacherově zastavení, což samozřejmě všechny poškodilo. V každém případě je pro nás rozhodující závod, chceme dojet až do cíle a získat body, které si určitě zasloužíme. V posledních několika dnech se tým velmi snažil. Nyní musíme vydělat na naší startovní pozici v závodě, kde je kvalifikace tak důležitá."

Nico Rosberg (10.): "Třetí část kvalifikace pro mě nebyla dobrá. Dostal jsem se do první desítky vozů a potom mi provoz nedovolil zajet rychlejší kolo. Byl jsem za Coulthardem, když jel měřené kolo, ale když jsem já jel své měřené kolo, nepustil mě před sebe a vlastně mi zkazil kvalifikaci. Je to škoda, protože dnes jsem z vozu mohl dostat víc, než desáté místo."

Sam Michael, technický ředitel: "Mark odvedl výbornou práci v kvalifikaci a zítra bude mít opravdu dobrý závod. Jeho poslední kolo bylo téměř o dvě desetiny sekundy rychlejší a mohl se dostat do první řady, kdyby nemusel zabrzdit kvůli Michaelovu zastavenému vozu. Nico strávil hodně času v provozu a jsme samozřejmě zklamaní z jeho desáté pozice. Výkon vozu, pneumatik i motoru je zde v Monaku určitě velmi silný. Naše pneumatiky Bridgestone pracují dobře a dnes jsme neměli žádné technické problémy."

Chris Jilbert, hlavní inženýr, Cosworth: "Vynikající výsledek kvalifikace pro Williams a Cosworth. Je skvělé, že vůz poháněný motorem Cosworth startuje z druhé řady tady v Monaku. Je to obrovská odměna za tvrdě odvedenou práci."

Frank Williams o Édouardu Michelinovi: "WilliamsF1 spolupracoval se společností Michelin během dvou velmi úspěšných období v Édouardově kariéře. Vztah s Édouardem Michelinem se vyvinul v roce 2000, kdy udržoval úzký kontakt s naším týmem. Byl velmi prozíravý lídr a byl neobyčejně přátelský. WilliamsF1 Team by rád vyjádřil upřímnou soustrast Édouardově ženě, jejich dětem a celé jeho rodině."