Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Hamilton chce vyšší platy pro ženy a nebílé

 Hamilton chce vyšší platy pro ženy a nebílé

Jako v době kamenné!

I Lewis Hamilton viděl žebříček nejlépe placených sportovců světa a přečetl si, že je na 12. příčce, což z něj dělá nejlépe vydělávajícího závodníka. Když ho s tím žurnalisté konfrontovali v Montréalu, nesoustředil se na vlastní bohatství, ale na to, že všech 100 příček obsadili muži a připojil k tomu i podezření z globálního rasismu.

"Nejsem si vědom toho, že by se dělaly nějaké rozdíly v F1, ale to pouze poukazuje na to, jak jsme ve světě pozadu," řekl úřadující šampion. "Není důvod, proč by žena neměla vydělávat více.

Serena (Williamsová) jistě patří mezi tři nejlepší sportovce všech dob. Je lepší než většina, ne-li všichni v tom žebříčku. A je velkou otázkou, proč v něm není. Ženy vládnou světu, takže tohle opravdu nechápu. Znamená to, že jsme stále v době kamenné a že potřebujeme změnu. Kdy se to změní? Nemám zdání.

Serena už mluvila o tom, jak je to těžké. Porovnejte ji s Marií Šarapovovou. Serena má více úspěchů než ona, i než další, hlavně bílé hráčky, ale vydělává méně než ony. Tento boj ve společnosti stále pokračuje a ještě nějaký čas potrvá, než se to změní."