Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel už v pohodě, Räikkönen opět mimo

Vettel už v pohodě, Räikkönen opět mimo

Ferrari: Ultraměkké pneumatiky byly správnou volbou

Ferrari může jít do zítřejšího závodu s pevnou vírou v konečný úspěch. Zatímco kolem jeho největších soků panoval v minulých dnech čilý mediální ruch, v klidu se připravilo a v pravou chvíli udeřilo. Navíc opět prokázalo schopnost pružně zareagovat na vývoj situace, protože po pátku situace pro rudé monoposty nevyhlížela právě růžově.

Potvrzují to i slova držitele pole position Sebastiana Vettela: „Včera jsem dost nadával. Nemohl jsem se dostat s autem na stejnou vlnovou délku, jednou jsem dokonce lehce tečoval zeď. Dnes to již bylo podstatně lepší. Vůz neustále zrychloval a v závěru byl fantastický. Jsem nadmíru spokojený, byl to dobrý den.

Vettel vstoupí do závodu na ultraměkkých pneumatikách

Vyjádřil se i k volbě pneumatik ve druhé fázi kvalifikace, kdy Ferrari a také Mercedes sáhly po ultraměkké směsi: „Z našeho pohledu šlo o optimální řešení. Nemyslím si, že hyperměkké gumy jsou tady pro velkou cenu vhodné, proto mě rozhodnutí Red Bullu dost překvapilo. Strategie naše a Mercedesu budou asi dost podobné.

Kimi Räikkönen naopak znovu v rozhodující chvíli třetí fáze selhal. „Je to pořád stejná písnička. Určitě to má psychologické kořeny. Vyvíjí zřejmě na sebe příliš velký tlak a neustále si opakuje, že to nesmí zase pokazit,“ míní expert televize Sky Nico Rosberg.

Kimi Räikkönen znovu ve svém posledním rychlém kole chyboval

Sám Iceman osudový okamžik popsal takto: „Ve druhé zatáčce se dostavila silná nedotáčivost. Nezbylo mně, než se z toho nějak a pokud možno co nejrychleji vyvléci. Přitom jsem se ale dostal mimo ideální stopu. S tím jsem už nemohl nic dělat.“ Polovinou vozu se ocitl na trávníku a musel se spokojit až s pátým místem.