Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso očekává těžký závod

Alonso očekává těžký závod

McLaren: Obavy z nedostatku rychlosti

Ani jednomu z jezdců McLarenu se tentokrát nepodařilo postoupit do třetí části kvalifikace. Fernando Alonso své obavy z nedostatku výkonu motoru vyjádřil již před závodním víkendem. A zdá se, že došlo na jeho slova i přesto, že Renault přivezl do Kanady vylepšený motor.

Španělský jezdec tak vyrazí ze čtrnácté pozice. “Věděli jsme, že tento okruh pro nás bude obtížný. Včera to vypadalo, že budeme konkurenceschopní, vůz se zdál být v pořádku. Bohužel už během třetího tréninku nebyl náš výkon optimální a kvalifikace to potvrdila. Uvidíme. jestli na tom zítra budeme lépe, s dobrým startem a strategií je možné získat body. To je náš cíl. Známe naše slabá místa a víme, co musíme zlepšit. Dnes jsme zklamáni, ale body se rozdávají zítra a my je budeme chtít,“ neztrácí odhodlání Alonso.

Alonso málem ztroskotal už v první části kvalifikace

Jeho týmový kolega Stoffel Vandoorne skončil hned za ním, na patnáctém místě: „Dnešní výsledek je pro nás zklamáním. Tréninky nebyly z našeho pohledu vůbec špatné. Dokonce jsme ve druhém z nich ani nepoužili hyperměkké pneumatiky. Snažili jsme se dostat do třetí části kvalifikace. Pokud se podíváte na časy v jednotlivých kolech, zjistíte, že jsme z vozu dostali maximum. Ale prostě nám chybí výkon. Závod bude jiný příběh, připravíme se na něj a budeme se snažit využít strategie."