Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Alonso už myslí na Le Mans

Alonso už myslí na Le Mans

McLaren: Kde vzít ztracenou spolehlivost?

Pro Fernanda Alonsa dopadla oslava jubilea neslavně. Po 40 kolech VC Kanady odstoupil kvůli technickým problémům.

McLaren předběžně oznámil, že šlo zřejmě o závadu v oblasti výfuku. „Je to velmi skličující,“ nechal se slyšet dvojnásobný mistr světa. „Tento týden jsme vůbec nebyli konkurenceschopní.“ Už v kvalifikaci byl nucen se spokojit se 14. pozicí a ani v závodě nebyl příliš vidět. Pouze na začátku se mu podařilo předjet tři auta a po Pérezově kolizi se dostal do první desítky. „V Monaku jsem odpadl ze sedmého místa, teď z desátého. V obou případech jsme přišli o body. Takhle to dál nepůjde, musíme se vrátit ke spolehlivosti ze začátku sezony,“ povzdechl si.

Oslavy úctyhodného jubilea Fernandovi moc nevyšly

Po předčasném završení své 300. VC zamířil Alonso neprodleně na letiště: „Už zítra se budu hlásit v Le Mans. Potřebuji si vyřídit u komisařů nějaké formální náležitosti a musím se také podívat na trať. Bude to docela stres, všechno stihnout. Na čtyřiadvacetihodinovku se ale moc těším. Představuje pro mě novou zkušenost. Bude to zajímavé.

V bůhvíjaké náladě neopouštěl Montréal ani Stoffel Vandoorne (16. místo). Pro něj všechno skončilo v podstatě už v prvním kole: „Měli jsme slušné výchozí postavení, ale pak došlo v páté zatáčce k bouračce a já přejel trosky. Utrpěl jsem defekt pravého předního kola a navíc něco uvízlo pod vozem, takže jsem musel do boxů. V nich jsem ztratil spoustu času. Jinak si myslím, že jsme ve vývoji vozu pokročili, ale v kvalifikacích nám akutně chybí rychlost. Na ní musíme zapracovat.