Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Montoya podrobil Williams kritice

Montoya podrobil Williams kritice

Williams chce, McLaren také, ale poskytne prostředky.

Zajímavé věci vyplouvají na povrch vždy až s odstupem času. Také dnes, kdy pro Williams nejezdí ani Ralf Schumacher ani Juan Pablo Montoya, se na adresu svého bývalého týmu vyjadřují oba jezdci aniž by byli vázáni smlouvou a loajalitou.
 
Juan Pablo Montoya konkrétně kritizuje Franka Williamse za jeho pohrdavé poznámky a malou podporu.
 
"Nevím, o co jim šlo," řekl Montoya pro rádio BBC. "Vyhrával jsem závody a Frank jen poukazoval na to, jakou mám nadváhu a malou fyzičku a mlel to samé. Frank si na mou váhu vždy stěžoval, když jsem přišel do formule 1, všichni říkali, jak jsme tlustý. A já nyní vážím víc než před tím. Bylo to demotivující, pracoval jsem tvrdě, pak někdo přijde a řekne tohle."
 
Kolumbijský závodník vyhrál poslední závod pro Williams loni v Brazílii.
 
"Byl to úžasný způsob, jak ukončit spolupráci, bylo by skvělé, kdybych novou spolupráci zahájil také vítězstvím, ale neříkám, že to bude snadné," řekl Montoya.
 
Williams podle Montoyi nevypadá v dobré formě.
 
"Ovšem, jak je pro Williams typické, vždy s něčím přijdou, ale příliš pozdě. Z toho co jsem viděl, renaulty jsou rychlejší, mclareny jsou rychlejší, ferrari mohou být rychlejší, Williams je na tom zhruba stejně co BAR. To už je ale osm aut. Možná přivezou do Melbourne něco nového a vše může být jinak."
 
Montoya podepsal na konci roku 2003 smlouvu s McLarenem, kde našel novou motivaci.
 
"U Williamsu čekají, že odvedete práci. U McLarenu vám k tomu poskytnou prostředky. Je to hodně velký rozdíl, jezdec je daleko více respektován," dodal Montoya.