Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel v závěru myslel na Schumachera

Vettel v závěru myslel na Schumachera

Ferrari: Pořád dokážeme vyhrávat

Čtrnáct let trvalo, než se Ferrari opět dočkalo vítězství v Montréalu. Tenkrát se o to postaral velký Vettelův vzor Michael Schumacher.

Snad i proto byla poslední kola pro exmistra světa tak emotivní: „Hlavně jsem se bál, aby všechno vydrželo. A myslel jsem na Michaela. Samozřejmě, děláme jenom svoji práci, přesto na mě silně zapůsobilo, že jsem na stejném místě a pozici a sedím v autě stejné stáje. Škoda, že tu nemohl být s námi.

Potom se vrátil k realitě dne. „Znovu jsme dokázali, že se s námi musí počítat, že pořád dokážeme vyhrávat. V průběhu závodu jsem se ani jednou necítil skutečně ohrožen. Na konci prvního úseku jsem probrzdil a udělala se mně ploška na pneumatice. Valtteri (Bottas) se trochu přiblížil, ale nebylo to nic vážného. Po celou dobu jsem se snažil šetřit palivo, abych byl schopen rychle zareagovat, kdyby to situace vyžadovala,“ vysvětloval.

Úplně hladce to ovšem neprobíhalo. „Po zastávce jsem byl týmem požádán, abych tlačítky na volantu vyřešil nějaký problém na zádi. To jsem si dal! Chvílemi jsem chtěl zařvat do vysílačky, kdy už mě konečně zase nechají závodit. Jenom jsem koukal do zpětného zrcátka, něco změnil, pak to zase vrátil zpátky…,“ durdil se Vettel naoko.

Vettela více než soupeři potrápili vlastní technici

Skutečně neměl důvod být naštvaný. Vždyť dosáhl jubilejního, padesátého vítězství v kariéře ve F1 a v historické tabulce téměř dostihl dalšího velikána Alaina Prosta, který jich získal 51. Před nimi jsou už jen Hamilton (64) a Schumacher (91). „Proběhlo to všechno strašně rychle. Škoda, že podobné krásné okamžiky netrvají déle. Ale možná tím jsou jedinečné,“ zafilozofoval si Vettel.