Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vettel se už neobává tenčích pneumatik

Vettel se už neobává tenčích pneumatik

SF71H je nyní skvělé na všech okruzích

Velká cena Francie se vrací na okruh Paul Ricard, který v rámci příprav dostal nový asfaltový koberec. Pirelli tedy sáhlo po stejném kroku jako v Barceloně - vyrobilo pneumatiky s běhounem o pár milimetrů tenčím, než je obvyklé. Má to pomoci zahřívání směsi, která pak lépe drží i na hladkém novém asfaltu.

V Barceloně Ferrari nečekaně ztratilo rychlost. Obviňovány z toho byly právě tenčí pneumatiky. Dokonce se mluvilo o zvýhodnění Mercedesu, asi z důvodu první montáže prémiových pneumatik Pirelli na luxusní automobily s třícípou hvězdou. Naštěstí se po VC Španělska na okruhu Catalunya konal dvoudenní test, během kterého Ferrari odhalilo příčinu problému. Ztráta rychlosti sice souvisela s pneumatikami, ale není to tak, že by SF71H nesedly. Vedoucí muž průběžného pořadí Sebastian Vettel se proto vůbec neobává ztráty konkurenceschopnosti.

"Už víme, co bylo důvodem, proč jsme ve Španělsku nebyli konkurenceschopní," prohlásil ve Francii. "Problémem nebyly nové pneumatiky, ale to, jak jsme na ně nastavili náš vůz. Udělali jsme chybu. Ale jsem si jistý, že když je teď obujeme, už budeme vědět, co máme dělat."